ZAKLADA - "HRVATSKI OVČAR - CANIS PASTORALIS CROATICUS"    ZAKLADNIK - JOSIP VUKOVIĆ

  • 18554497 1851282741789189 828374904 N
  • WhatsApp Image 2018 09 24 At 18.19.55
  • WhatsApp Image 2018 09 24 At 18.19.556
  • Slide Hrvatski Ovcar 1
  • Slide33
  • Slide Hrvatski Ovcar 2
  • Slide Hrvatski Ovcar 3

Održana redovna godišnja Izvještajna skupština Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac

Napisao/la Ivica Vukelja.

Društvo prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, dana 05. svibnja 2023. godine održalo je,                                                               u restoranu   „P A P A L I N A“  na Grdunu, redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu. Pozivu se odazvalo 26 članova od ukupno 41, te su sve odluke bile važeće. Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik Nikola Bakale te je sve skupštinare nakon usvojenog dnevnog reda, između ostalog, upoznao sa radom Društva u 2022. godini. Važno je napomenuti da su članovi Društva nastupili na mnogim, kako domaćim tako i inozemnim izložbama i takmičenjima, te su postigli hvale vrijedne rezultate. Tokom godine bila su registrirana tri legla sa ukupno 14 štenaca /4 muška i 10 ženskih/. Upoznao je skupštinare sa planom i programom za tekuću godinu koji su svi jednoglasno usvojili.

Na prijedlog stalnih članova Zaklade gospode Nikole Bakale i Dubravka Delića te odlukom skupštinara u Zakladno vijeće „HRVATSKI OVČAR – CANIS PASTORALIS CROATICUS“ Karlovac, nakon dva odrađena mandata te razrješenja gđe Maje Vidović, izabran je, na mandat od 4 godine, novi član Ivica Vukelja.

Istaknuti članovi Društva dobili su Zahvalnice za izniman doprinos u provedbi širenja i očuvanja pasmine hrvatskog ovčara, te njene promocije, kao i aktivnog rada u Društvu prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac. Nakon radnog dijela skupštine, druženje je nastavljeno uz slasne delicije koje nam je pripremilo osoblje restorana „PAPALINA“, dok su nas svojim veselim zvucima zabavljali članovi glazbenog sastava „NIKAD SKUPA“.  

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIdb94d5d1e76

Posljednji pozdrav dragi Srećko

Napisao/la Ivica Vukelja.

    Ispred Zaklade „HRVATSKI OVČAR – CANIS PASTORALIS CROATICUS“ i Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, dragom prijatelju, velikom domoljubu i vrhunskom uzgajivaču hrvatskih ovčara, vlasniku uzajivačnice „Splitsko – Dalmatinska“ gospodinu Srečku Čuliću, veliko hvala na svemu što je učinio u uzgoju i na promociji hrvatskih ovčara.

Dragi Srećko počivaj u miru Božjem i neka ti ja laka hrvatska gruda.

Ožalošćenoj obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut,     

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIdde16b31935

 

Spomen na Jožu /11.03.2023./

Napisao/la Ivica Vukelja.

Dragi naš Joža,

         prošlo je dugih 11 godina kako si nas napustio, ali tvoj lik i tvoja djela ostavila su neizbrisivi trag i zauvijek su nas obvezala da nastavimo tvojim utabanim putem. Dragi Joža, iskreno vjerujem da si ponosan na sve nas što slijedimo tvoj put preko Zaklade i Društva PHO Karlovac, kako u razvoju tako i zaštiti našeg velikog hrvatskog nacionalnog blaga, te daljnjem uzgoju i promociji „crnih bisera“, kako bi doživjeli još veći prosperitet i ugledali svjetlije dane. 

Hvala ti na ostavštini a mi smo tu, da te se sjetimo i slijedimo tvoje snove.

Ispred Zaklade HOCPC i Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac posljednje počivalište Zakladnika Josipa Vukovića, posjetili su Nikola Bakale, Dubravko Delić i Ivica Vukelja, te su položili cvijeće i zapalili svijeće.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId3ca1d72307

Blagdan Svih svetih 2022.

Napisao/la Ivica Vukelja.

Povodom blagdana Svih svetih, ispred Društva prijatelja HO Karlovac i Zaklade CPC HO Jasmina Vidović, Nikola Bakale i Ivica Vukelja, obišli su posljednja počivališta naših neprežaljenih članova, zakladnika Josipa Vukovića, prvog tajnika Stjepana Lukačića, Josipa Vidakovića i Mladena Bulata, te su položili cvijeće i zapalili sviječe. 

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId2e6aa0aecf