ZAKLADA - "HRVATSKI OVČAR - CANIS PASTORALIS CROATICUS"    ZAKLADNIK - JOSIP VUKOVIĆ

  • Zaklada Cestitka  2021

Posljednji pozdrav vlč. Petru Repiću, velikom zaljubljeniku u hrvatske ovčare

Napisao/la Ivica Vukelja.

01.11.2021. Svim prijateljima i ljubiteljima hrvatskih ovčara, javljamo da nas je u nedjelju, 31.10.2021. godine, nakon duge i teške bolesti u 66. godini života i nakon 40 godina svećeništva, napustio vlč. Petar Repić. Vlč. Petar Repić bio je veliki ljubitelj i uzgajivač hrvatskih ovčara od kojih se zadnjih trideset godina nije odvajao. Bio je ponosni vlasnih nekoliko pasa, te je s istima volio posjećivati izložbe diljem Hrvatske. Veselio se svakom novom leglu i sve bi štence poklanjao novim vlasnicima, što ga je činilo iznimno sretnim i ponosnim. Posebno se radovao što je mnoge pse udomio u rodnu Podravinu. Svojeg posljednjeg psa Faia, nabavio je u Puli te ga je po preseljenju iz Župnog dvora iz Barilovičkog Leskovca odveo sa sobom u Zlatar Bistricu. Velečasni Repić bio je od prvog dana član Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac. Vlč. Petar Repić rođen je 27. lipnja 1956. godine u Svetom Petru Ludbreškom. Osnovnu školu završio je Svetom Petru Ludbreškom i Koprivnici te je potom otišao u Dječačko sjemenište na Šalati i polazio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, gdje je maturirao 1975. godine. Svoj put prema svečeništvu nastavlja ulaskom u Bogoslovno sjemenište i studijem na KBF-u. Zaređen je 1982. godine u zagrebačkoj katedrali, a zaredio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Svoj svečenički poziv započeo je u Svetom Martinu na Muri, potom u Novskoj da bi od 1987. godine, 29 godina, proveo kao upravitelj Župe sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovičkom Leskovcu gdje se zadržao do 21. kolovoza 2016. godine. Svoju novu, a nažalost i posljednju „službu“ obavljao je od 22.kolovoza 2016. godine, u Župi sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici. U ime Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, svoj rodbini, prijateljima i vjernicima izražavamo iskrenu sućut.

Posljednji ispračaj i misu zadušnicu za vlč. Repića predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, u četvrtak 4. studenog s početkom u 15 sati u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId28de033d93

CACIB KARLOVAC - “4 rivers winner 2021”

Napisao/la Ivica Vukelja.

16./17. listopada 2021. u Karlovcu, na Vunskom polju, po sedmi puta u organizaciji Kinološko športskog kluba Karlovac, održana je međunarodna izložba pasa „4 rivers winner 2021“. Hrvatski ovčari bili su zastupljeni jakim karlovačkim snagama, članovima „Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac“. Postignuti su iznimni rezultati od kojih vrijedi istači; - Sanja i Dora Vidaković – PIO CROATA SAMATOVCI – u razredu šampiona – CACIB, 2 x BOB, 2 x BIS autohtonaca, 1 x najljepši pas 1. grupe - LUNA – u razredu otvorenih – R CACIB, R CAC - Biserka i Nikola Bakale - HOK – razredu šampiona R CACIB - MAZA– u razredu mladih pasa – PRM i najljepši mladi pas - MUNJA – u razredu mladih – odlična - DIDI – u razredu otvorenih – CAC, CACIB I BOS - Matija Ivasić – MREŽNICA – u razredu mladih – odlična - Ivan Petrunić – ARA – razred otvorenih – odlična - Mario Frketić – MEDO – razdred otvorenih – CAC - Robert Filipović – HELGA OD GAZDE – 1 x BOS, 2 x BOB Veterana, 1 x uži izbor za najljepšeg veterana izložbe, 1 x najljepši veteran izložbe
View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId353ada3a4d

Sjećanje na Cikija

Napisao/la Ivica Vukelja.

05/10/2021

Članovi Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac i Zaklade HO CPC, povodom godišnjice preranog odlaska, obišli su uz prisustvo obitelji posljednje počivalište dragog nam prijatelja i zaljubljenika u hrvatske ovčare Josipa Vidakovića – Cikija, te smo položili cvijeće i zapalili svijeće. Nakon obilaska groba nazočili smo svetoj misi u župnoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog na Švarči.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIddbd45b3678

Druženje i dodjela priznanja zaslužnim članovima DPHO Karlovac

Napisao/la Ivica Vukelja.

18. lipanj 2021.

                 U predivnom ambijentu restorana „Papalina“ na Grdunu, Društvo prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac organiziralo je druženje za svoje članove i uvažene goste.

Obzirom na epidemiološku situaciju u državi te nemogućnost održavanja Skupštine na uobičajeni način, iskoristili smo trenutak smirivanja epidemije i organizirali druženje prilikom kojeg su se najzaslužnijim članovima Društva dodijelile zaslužene nagrade i priznanja.

Imali smo tu čast, da su nam ispred Hrvatskog kinološkog saveza u goste došli uvaženi suci i supružnici gđa Jadranka Smojver Selimović i gosp. Igor Selimović.

Izvršni odbor Društva prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac, sukladno Statutu Društva, Glava XVIII Priznanja i nagrade, članak br. 50, te Pravilniku o dodjeli priznanja i odlikovanja HKS-a, predložio je članove Društva za dodjelu kinoloških priznanja prema HKS-u.

Slijedom toga gosp. Selimović je ispred HKS-a,

-          odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza od 11. ožujka 2020. godine uručio SREBRNO ODLIKOVANJE HKS predsjedniku Društva prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac Nikoli Bakale,

-          odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza od 21. prosinca 2020. godine uručio je odlikovanja kako slijedi:

                                                                - PRIZNANJE HKS – za rad na pasmini hrvatski ovčar Mariju Frketiću,

                                                                - ZAHVALNICU HKS – za rad na pasmini hrvatski ovčar gđi Biserki

                                                                      Bakale.

Na 2. sjednici Izvršnog odbora Društva prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac, održanoj 12. travnja 2021. godine donesene su slijedeće odluke:

            

  1. Za iznimni doprinos u radu Društva, promicanju i očuvanju pasmine hrvatskog ovčara, te dugogodišnjeg članstva u HKS-u, unapređenja kinologije i uzgoja dodjeljuje se –

     POČASNA ISKAZNICA DRUŠTVA PRIJATELJA HRVATSKOG OVČARA KARLOVAC vel. Petru Repiću

  1. Za financijsku potporu Društvu prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac, te promicanje i očuvanje pasmine hrvatskog ovčara na prostoru Kanade, dodjeljuje se –

ZAHVALNICA DRUŠTVA, gosp. Vladimiru Palijanu

  1. Svim članovima Društva PHO Karlovac i najzaslužnijim članovima Kinološko športskog kluba Karlovac, dodjeljuje se replika keramičke POVELJE, povodom prvog „Kupa Hrvatskog ovčara u Karlovcu“ održanog 1975. godine, te izrade brončane povelje na drvenoj podlozi iz 1980. godine.

         Gđi. Jadranki i gosp. Igoru Selimović, predsjednik Društva Nikola Bakale, uručio je prigodne poklone.

Za dobru atmosferu pobrinula se provjerena ekipa sa Vučjaka, dok su za slasne zalogaje zaslužni naši članovi donacijom mesa koju su pripremili domaćini restorana „Papalina“.

 

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId9936491a31

 

Sjećanje na Jožu

Napisao/la Ivica Vukelja.

08/03/2021

Prošlo je dugih devet godina kako nas je napustio prvi predsjednik i Zakladnik Josip /Joža/ Vuković. Članovi Zaklade HOCPC i Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, Dubravko Delić, Nikola Bakale i Ivica Vukelja, posjetili su posljednje počivalište našega Jože te mu položili cvijeće i zapalili svijeće.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIde674d6c546