ZAKLADA - "HRVATSKI OVČAR - CANIS PASTORALIS CROATICUS"    ZAKLADNIK - JOSIP VUKOVIĆ

  • 18554497 1851282741789189 828374904 N
  • WhatsApp Image 2018 09 24 At 18.19.55
  • WhatsApp Image 2018 09 24 At 18.19.556
  • Slide Hrvatski Ovcar 1
  • Slide33
  • Slide Hrvatski Ovcar 2
  • Slide Hrvatski Ovcar 3

Sjećanje na Jožu

Napisao/la Ivica Vukelja.

08/03/2021

Prošlo je dugih devet godina kako nas je napustio prvi predsjednik i Zakladnik Josip /Joža/ Vuković. Članovi Zaklade HOCPC i Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, Dubravko Delić, Nikola Bakale i Ivica Vukelja, posjetili su posljednje počivalište našega Jože te mu položili cvijeće i zapalili svijeće.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIde674d6c546

1. sjednica IO DPHO Karlovac

Napisao/la Ivica Vukelja.

11. veljače 2021.   

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera civilne zaštite RH, Društvo prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac održalo je 1. sjednicu Izvršnog odbora. Jednoglasnim odlukama donesene su sve bitne odluke za predstojeći rad Društva /financijski plan i plan rada za 2021. godinu/, okvirno je dogovoren datum održavanja redovne izvještajne skupštine te nastavak na prikupljanju povijesne građe vezano za hrvatske ovčare te arhiviranje iste.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIdb61907ae34

Posljednji pozdrav - mag. Mladen Bulat dr. vet. med.

Napisao/la Ivica Vukelja.

IN MEMORIAM

– mg. MLADEN BULAT dr.vet.med. -

19. ožujak 1966. /Karlovac/ – 07. prosinac 2020. /Karlovac/

U dubokoj boli javljamo da nas je, prerano i iznenada u 55. godini života, napustio prijatelj, veterinar, veliki simpatizer i zaljubljenik u hrvatske ovčare te posljednjih deset godina voditelj uzgoja, u Društvu prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, mg. Mladen Bulat dr. vet. med.

Mladen ili dr. Doolitl, kako su mu od milja tepali, bio je veliki čovjek, prijatelj i veoma stručan, pošten i častan veterinar. Liječio je sve kućne ljubimce, napuštene pse i mačke ali se isticao znanjem, trudom i ljubavlju prema svim divljim životinjama. Prioriteti su mu bili isključivo hitni slučajevi svih spomenutih kategorija životinja, nevezano da li su divlje ili uglednog vlasnika. Često je svoje usluge odrađivao bez naknade i bio je na raspolaganju 24 sata na dan.

Rođen je u Karlovcu gdje je završio osnovnu i srednju šumarsku školu, ali ga je ljubav prema životinjama usmjerila prema Veterinarskom fakultetu u Zagrebu na kojem je naknadno završio i magisterij iz malih životinja te se sustavno stručno usavršavao. Bio je dugogodišnji predsjednik Kinološkog športskog kluba Karlovac, zaljubljenik i uzgajivač pasmine westie i član HKS-a, te je podržavao rad brojnih udruga za zaštitu životinja

Mladene, hvala ti na iskrenom prijateljstvu, ljubavi i nesebičnoj pomoći prema našim ljubimcima. Sada si na jednom boljem mjestu i počivaj u miru Božjem sa svim svojim ljubimcima i dragim prijateljima, a mi, ispred Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac i Zaklade HO CPC, svoj obitelji, rodbini i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Posljednji ispraćaj biti će u četvrtak, 10. prosinca 2020. u 14.30 sati, na groblju Jamadol u Karlovcu.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId6223c88ebd

Sjećanje na zakladnika Josipa Vukovića i preminule članove Društva

Napisao/la Ivica Vukelja.

Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, mala delegacija u sastavu Dubravko Delić, Mario Frketić i Ivica Vukelja, ispred Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac i Zaklade HO CPC Karlovc, obišla je posljednje počivalište zakladnika Josipa Vukovića u Skakavcu, te je položila cvijeće i zapalila svijeće. Ujedno smo se prisjetili i prerano preminulih članova Društva, Stjepana Lukačića i Josipa Vidakovića te smo ispod centralnog križa i za njih zapalili svijeće.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId9c70d84360