ZAKLADA - "HRVATSKI OVČAR - CANIS PASTORALIS CROATICUS"    ZAKLADNIK - JOSIP VUKOVIĆ

  • 18554497 1851282741789189 828374904 N
  • WhatsApp Image 2018 09 24 At 18.19.55
  • WhatsApp Image 2018 09 24 At 18.19.556
  • Slide Hrvatski Ovcar 1
  • Slide33
  • Slide Hrvatski Ovcar 2
  • Slide Hrvatski Ovcar 3

Druženje i dodjela priznanja zaslužnim članovima DPHO Karlovac

Napisao/la Ivica Vukelja.

18. lipanj 2021.

                 U predivnom ambijentu restorana „Papalina“ na Grdunu, Društvo prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac organiziralo je druženje za svoje članove i uvažene goste.

Obzirom na epidemiološku situaciju u državi te nemogućnost održavanja Skupštine na uobičajeni način, iskoristili smo trenutak smirivanja epidemije i organizirali druženje prilikom kojeg su se najzaslužnijim članovima Društva dodijelile zaslužene nagrade i priznanja.

Imali smo tu čast, da su nam ispred Hrvatskog kinološkog saveza u goste došli uvaženi suci i supružnici gđa Jadranka Smojver Selimović i gosp. Igor Selimović.

Izvršni odbor Društva prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac, sukladno Statutu Društva, Glava XVIII Priznanja i nagrade, članak br. 50, te Pravilniku o dodjeli priznanja i odlikovanja HKS-a, predložio je članove Društva za dodjelu kinoloških priznanja prema HKS-u.

Slijedom toga gosp. Selimović je ispred HKS-a,

-          odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza od 11. ožujka 2020. godine uručio SREBRNO ODLIKOVANJE HKS predsjedniku Društva prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac Nikoli Bakale,

-          odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza od 21. prosinca 2020. godine uručio je odlikovanja kako slijedi:

                                                                - PRIZNANJE HKS – za rad na pasmini hrvatski ovčar Mariju Frketiću,

                                                                - ZAHVALNICU HKS – za rad na pasmini hrvatski ovčar gđi Biserki

                                                                      Bakale.

Na 2. sjednici Izvršnog odbora Društva prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac, održanoj 12. travnja 2021. godine donesene su slijedeće odluke:

            

  1. Za iznimni doprinos u radu Društva, promicanju i očuvanju pasmine hrvatskog ovčara, te dugogodišnjeg članstva u HKS-u, unapređenja kinologije i uzgoja dodjeljuje se –

     POČASNA ISKAZNICA DRUŠTVA PRIJATELJA HRVATSKOG OVČARA KARLOVAC vel. Petru Repiću

  1. Za financijsku potporu Društvu prijatelja hrvatskog ovčara Karlovac, te promicanje i očuvanje pasmine hrvatskog ovčara na prostoru Kanade, dodjeljuje se –

ZAHVALNICA DRUŠTVA, gosp. Vladimiru Palijanu

  1. Svim članovima Društva PHO Karlovac i najzaslužnijim članovima Kinološko športskog kluba Karlovac, dodjeljuje se replika keramičke POVELJE, povodom prvog „Kupa Hrvatskog ovčara u Karlovcu“ održanog 1975. godine, te izrade brončane povelje na drvenoj podlozi iz 1980. godine.

         Gđi. Jadranki i gosp. Igoru Selimović, predsjednik Društva Nikola Bakale, uručio je prigodne poklone.

Za dobru atmosferu pobrinula se provjerena ekipa sa Vučjaka, dok su za slasne zalogaje zaslužni naši članovi donacijom mesa koju su pripremili domaćini restorana „Papalina“.

 

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId9936491a31

 

Sjećanje na Jožu

Napisao/la Ivica Vukelja.

08/03/2021

Prošlo je dugih devet godina kako nas je napustio prvi predsjednik i Zakladnik Josip /Joža/ Vuković. Članovi Zaklade HOCPC i Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, Dubravko Delić, Nikola Bakale i Ivica Vukelja, posjetili su posljednje počivalište našega Jože te mu položili cvijeće i zapalili svijeće.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIde674d6c546

1. sjednica IO DPHO Karlovac

Napisao/la Ivica Vukelja.

11. veljače 2021.   

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera civilne zaštite RH, Društvo prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac održalo je 1. sjednicu Izvršnog odbora. Jednoglasnim odlukama donesene su sve bitne odluke za predstojeći rad Društva /financijski plan i plan rada za 2021. godinu/, okvirno je dogovoren datum održavanja redovne izvještajne skupštine te nastavak na prikupljanju povijesne građe vezano za hrvatske ovčare te arhiviranje iste.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProIdb61907ae34

Posljednji pozdrav - mag. Mladen Bulat dr. vet. med.

Napisao/la Ivica Vukelja.

IN MEMORIAM

– mg. MLADEN BULAT dr.vet.med. -

19. ožujak 1966. /Karlovac/ – 07. prosinac 2020. /Karlovac/

U dubokoj boli javljamo da nas je, prerano i iznenada u 55. godini života, napustio prijatelj, veterinar, veliki simpatizer i zaljubljenik u hrvatske ovčare te posljednjih deset godina voditelj uzgoja, u Društvu prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac, mg. Mladen Bulat dr. vet. med.

Mladen ili dr. Doolitl, kako su mu od milja tepali, bio je veliki čovjek, prijatelj i veoma stručan, pošten i častan veterinar. Liječio je sve kućne ljubimce, napuštene pse i mačke ali se isticao znanjem, trudom i ljubavlju prema svim divljim životinjama. Prioriteti su mu bili isključivo hitni slučajevi svih spomenutih kategorija životinja, nevezano da li su divlje ili uglednog vlasnika. Često je svoje usluge odrađivao bez naknade i bio je na raspolaganju 24 sata na dan.

Rođen je u Karlovcu gdje je završio osnovnu i srednju šumarsku školu, ali ga je ljubav prema životinjama usmjerila prema Veterinarskom fakultetu u Zagrebu na kojem je naknadno završio i magisterij iz malih životinja te se sustavno stručno usavršavao. Bio je dugogodišnji predsjednik Kinološkog športskog kluba Karlovac, zaljubljenik i uzgajivač pasmine westie i član HKS-a, te je podržavao rad brojnih udruga za zaštitu životinja

Mladene, hvala ti na iskrenom prijateljstvu, ljubavi i nesebičnoj pomoći prema našim ljubimcima. Sada si na jednom boljem mjestu i počivaj u miru Božjem sa svim svojim ljubimcima i dragim prijateljima, a mi, ispred Društva prijatelja hrvatskih ovčara Karlovac i Zaklade HO CPC, svoj obitelji, rodbini i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Posljednji ispraćaj biti će u četvrtak, 10. prosinca 2020. u 14.30 sati, na groblju Jamadol u Karlovcu.

View the embedded image gallery online at:
https://zakladaho-cpc.hr/obavijesti#sigProId6223c88ebd